vrijdag 26 november 2010

Gourmets et Vins


Brussel ontvangt voor de eerste keer de gastronomische happening Gourmets et Vins. De culinaire beurs, van 26 tot 29 november in Brussels expo, zet het beste uit de Franse (en Europese) keuken in de kijker. Traditionele producten, culinaire nieuwigheden, het beste uit de inventieve keuken, topwijnen, gerenommeerde kookboeken… alles wat de foodie aanbelangt zal er gedurende drie dagen geëxposeerd worden. Je maakt kennis met de betere kazen, oliën, terrines, kaviaar, zalm, ganzelever, macarons, champagne, cognac... Eric Boschman, ’s werelds beste sommelier, komt er in hoogsteigen persoon tips geven over de harmonie van wijn in combinatie met zoetigheden. En er zijn animaties rond street food.

De Unesco heeft onlangs de Franse gastronomische maaltijd op de lijst van immaterieel werelderfgoed gezet. Reden genoeg om de culinaire art de vivire van onze zuiderburen eens van dichtbij mee te maken.

Gourmets et Vins. Van 26 tot en met 28 november 2010 in paleis 4 van Brussels Expo.


Bron: weekendknack.be

Geen opmerkingen: